ponedeljek, 19. november 2012

AngartFilm - nove oblike fašizma


  1.                                        AngartFilm


V tokratnem četrtkovem večeru, 22. 11. 2012, ob 20h, se bomo na AngartFilmu v Infoshopu ukvarjali z novimi oblikami fašizma, saj nadaljujemo tematike, s katerimi smo se soočali v zadnjih dveh večerih, ko smo vrednotili pomen NOB. 
Z nami bodo profesor sociologije dr. Rastko Močnik, ki bo teoretično razdelal sodobne vidike fašizma; pesnik in profesor primerjalne književnosti dr. Boris A. Novak bo predstavil svoje poglede na fašizem v novih preoblekah; z dramaturginjo in publicistko Andrejo Kopač pa se bomo pogovarjali o problemu fašizacije domače in mednarodne gledališke scene, s katerim so se ukvarjali na simpoziju Koliko politike, koliko fašizma ?, ki se neposredno navezujejo na aktualno politično dogajanje v posameznih državah in nagel vstop različnih vrst fašizmov v polje umetniške in kulturne produkcije. Izhodišče za konceptualizacijo tega  simpozija je bila knjižica dr. Rastka Močnika: Koliko fašizma?, v kateri med drugim izpostavi, da se moramo sprijazniti, da bomo v prihodnje živeli s fašistoidnimi učinki, zato je mogoče razpravljati le o količini njihovega vpliva. 
Diskusiji z gosti bo sledila projekcija filma Na drugi strani reke - Dall'altra parte del fiume,v režiji Roberta Pignonija in Uršule Lipovec Čebron, ki se ukvarja s povezavami med italijanskimi koncentracijskimi taborišči v preteklosti in centri za tujce, z apatridnimi Romi v Italiji, izbrisanimi v Sloveniji ter migracijsko politiko v današnjem času. Dogodek bo vodil absolvent Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo FF, Aljoša Dujmić.       

                                                Vljudno vabljene in vabljeni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar