sreda, 23. november 2011

Sklep skupščine z dne, 22.11.2011

SKLEPI SKUPŠČINE 22. NOVEMBRA 2011 NA FILOZOFSKI FAKULTETI

1. V sredo, 23. novembra, se blokira Filozofska fakulteta. Zasedejo se 2 – 3 predavalnice v pritličju. Če se bo pokazala potreba, se zasede še kakšna predavalnica.

  1. Začetni program zasedbe:

12.00 Zbor v avli FF

12h – 13h

a. Obhod po učilnicah: prebere se manifest in povabi študentke, študente in učiteljice, učitelje, da se pridružijo zasedbi; obvesti se, da bo skupščina zasedbe zahtevala od vodstva fakultete, da se ne izvaja sankcij proti udeleženkam in udeležencem zasedbe.

b. Ob odmorih se zasede 2 – 3 predavalnice. Na predavalnice se pritrdi napise,

ki pojasnjujejo, da so zasedene in da v njih poteka program zasedbe.

c. V avli se postavi info-točka; informativna skupina deluje ves dan, že od

jutra.

13.00 Skupščina v avli fakultete. Ozvočenje priskrbi vodstvo FF. Eno stopnišče

se pusti odprto za prehod; drugo stopnišče rabi za govorniško tribuno.

Nadaljnje že programirane dejavnosti:

okoli 14.00 Delavci Luke Koper predstavijo svoj boj.

20.00 KUD Ljud – fizični teater

  1. Od vodstva FF se zahteva, da vnaprej obljubi, da ne bo izvajalo nikakršnih sankcij proti udeleženkam in udeležencem zasedbe: ne proti študentkam, študentom ne proti zaposlenim ne proti osebam v raznih pogodbenih razmerjih.
  2. Proučiti je treba načine, kako bi se sodelovanje pri zasedbi priznalo in ovrednotilo kot del študijskega procesa: kot priznanje prakse … ipd. (kot izdelava seminarske naloge, opravljanje izpita); kako se udeležba pri zasedbi dokazuje (s pričami, fotografijami …).
  3. Postavi se nekaj zahtev, ki jih je mogoče uresničiti v razmeroma kratkem roku; postavi se rok za izpolnitev teh zahtev. Če se zahteve do roka ne izpolnijo, skupščina odloči, ali se zaostri dejavnost zasedbe.
  4. V času zasedbe predavalnic v pritličju se izvaja propagandna dejavnost ozaveščanja med študentkami in študenti in drugimi morebitnimi zavezniki.
  5. Skupščina zasedbe se bo sestajala vsak dan ob določenem času. V času zasedbe je skupščina najvišje telo odločanja na fakulteti. Skupščina sproti določa program zasedbe.
  6. Aktivisti in aktivistke bodo v času zasedbe spali na fakulteti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar