torek, 15. oktober 2013

AngartFilm: "Po protestih, protesti?''





AngartFilm

V soboto, 19.10.2013 ob 20:00 h, bomo v prostorih Zavoda za boljšo kulturo bivanja BA na Mesarski cesti 4 v Ljubljani odprli novo sezono dogodkov AngartFilm.
 Uvodni dogodek »Po protestih, protesti?« bo obravnaval sodobne probleme slovenske družbe z vidika različnih skupin in gibanj, ki so sodelovala pri protestih. Slovenska politika se je znašla v krču, ko s strukturnimi reformami orkestriranimi s strani evropskih in mednarodnih institucij »ruši temelje socialne države«. Ni bila sposobna prisluhniti ljudem, ki so množično zahtevali spremembe. Kaj se dogaja po »smrti« protestniškega gibanja, bomo ugotavljali skupaj z gosti.

Boris Bradač, član Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti - Luka Koper, bo govoril o sedanji situaciji podjetja in organiziranem delavskem boju, kot orodju za ohranjanje delavskih pravic ter o (ne)moči sindikalnega delovanja. 
Član Iniciative za demokratični socializem (IDS) bo obravnaval ključne probleme obstoječega politično–ekonomskega sistema in izpostavil prednosti in načine neposrednega  demokratičnega (so)odločanja.  
Tine Frece, delegat A Infoshopa, nam bo predstavil načine in potenciale političnega samoorganiziranja lokalnih (četrtnih) skupnosti. 
Monika Bohinec pa bo izpostavila socialne dimenzije protestov in njihovo vlogo v sistemu socialnega varstva.

Dogodek bo moderirala ekipa AngartFilma

Vljudno vabljene in vabljeni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar